fredag 11. januar 2008

Enkelt kort

Tenkte det var greit med noen enkle kort som utgangspunkt til et nybegynnerkurs. Så da er det greit å ikke bruke for mye stæsj, og la motivet være i fokus. Papiret er fra OctoberAfternoon, og jeg har malt med distresser.

Har fått spørsmål på hva jeg bruker av utstyr når jeg maler, så jeg kan jo forklare det nå...
Jeg maler på akavarellpapir, ikke noe særlig grov struktur, og ikke tykkere enn 200g/m2. Jeg har kjøpt det hos en lokal kunst/hobby-butikk, men har sett at de har den hos blant annet Papirgleder
Boka er av merket Canson og er et ganske rimelig papir.Penselen jeg bruker vet jeg ikke navnet på, jeg kjøpte den i Borås i sommer, har "gummigrep" i str.2, som er en ganske tynn pensel. Og det som gjør at jeg liker den er at den ikke er fyldig og dermed ikke suger til seg så mye vann. Da kan jeg bedre kontrollere malingen når jeg maler, syns jeg. Tror de fleste har sin egen måte å bruke distressene på, siden de fleste er selv-lært.
Ellers så holder jeg meg litt til den måten med å farge i kantene på motivet først og så vanne ut fargen mer etterhvert som jeg går innover. Noen ganger så etterlater jeg helt hvite partier, for å få mer liv i motivet og fremheve en form.
Sånn er det jeg gjør det, og det fungerer for meg tålig bra. Har lest litt på kommentarene i bloggen til Lillemor og der er det flere som forteller hva de gjør og bruker i sin motiv-farging, så ta en titt der!
Ha en fin dag!

4 kommentarer:

Anna M sa...

Jätte fint kort! Enkelt och stilrent!
Anna

Lillemor Engdahl sa...

Har läst noga hur du gör, tack för det! Det är intressant att få veta vilket papper m.m alla använder!
Ljuvliga kort, gillar det vintriga nedanför!
Lillemor

Aud sa...

Super-nydelig kort!!!

Jorunn sa...

Wow så utrulig masse flotte kort som var komt til her!!
Utrulig flott fargelagt også!
Herlige farger du har brukt, og morro å sjå vakre kort uten masse stæsj også.

klem,
Jorunn!